Αγορά Χαλιού: Μικρές συμβουλές για «έξυπνες» αγορές.

Μικρές συμβουλές για «έξυπνες» αγορές που δίνουν λύση σε απλούς καθημερινούς προβληματισμούς

Όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε καινούριο τάπητα, για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει, εκτός από το αισθητικό κομμάτι, να λάβουμε υπόψη και το πρακτικό. Μπορεί να μας έχει αρέσει κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά παρ’ όλα αυτά να μην είναι κατάλληλο για τη χρήση που το θέλουμε, λόγω του βάρους ή του μεγέθους του, της ευαισθησίας του, καθώς και άλλων παραγόντων. Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει μεγάλη πληθώρα χαλιών, οπότε μπορούμε εύκολα να επιλέξουμε έξυπνα το χαλί της αρεσκείας μας ανάμεσα σε πολλά είδη ταπήτων διαφορετικής ποιότητας, στυλ και χρωμάτων.

  • Τα κατοικίδια μες στο σπίτι είναι ένας λόγος που θα πρέπει να μας επηρεάσει κατά την αγορά μας. Το τρίχωμα που διαθέτουν είναι αυτό που αναπόφευκτα θα δημιουργήσει πρόβλημα στο σαλόνι μας και κυρίως στα χαλιά. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγουμε εκείνα τα χαλιά που λόγω της κατασκευής τους οι τρίχες έχουν την τάση να κολλούν στο πέλος τους. Κάποια χαλιά διαθέτουν προστασία, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Πώς θα διακρίνετε αυτά τα χαλιά; Από την ετικέτα που έχουν στην πίσω όψη τους ή, ακόμα καλύτερα, μπορείτε να απευθυνθείτε στον καταστηματάρχη απ’ όπου θα κάνετε την αγορά προκειμένου να σας βοηθήσει ο ίδιος.
  • Επίσης, τα κατοικίδια μπορούν να προκαλέσουν ζημιές ή να λερώσουν το χαλί μας. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφύγουμε και τα ευαίσθητα χαλιά, όπως για παράδειγμα ένα καλό χειροποίητο, το οποίο δεν μπορεί να καθαριστεί απλά με νερό εξαιτίας της αλλοίωσης των χρωμάτων που θα υποστεί, ή ένα μονόχρωμο λευκό, στο οποίο ο λεκές που θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα θα είναι ευδιάκριτος.
  • Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβαίνει και με τα παιδιά, ειδικά σε μικρή ηλικία, τα οποία είναι πολύ πιθανό να λερώνουν συχνά τα χαλιά μας. Στα παιδικά δωμάτια η καλύτερη λύση είναι ένα φθηνό χαλί, μιας και σύντομα θα το αντικαταστήσετε με άλλο που δε θα μοιάζει τόσο παιδικό, κι επιπλέον να πλένεται εύκολα. Και αυτό, επειδή είναι πολύ βασικό να διατηρούνται καθαρά τα χαλιά των παιδικών δωματίων, αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά παίζουν συνέχεια επάνω σ’ αυτά, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι και στους υπόλοιπους χώρους δε χρειάζεται προσοχή.
  • Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα πολλά, και συχνά, βαριά έπιπλα που τοποθετούμε επάνω στα χαλιά σε συνδυασμό πολλές φορές και με το ίδιο το βάρος των χαλιών μας, γεγονός που θα μας δυσκολεύει πολύ κάθε φορά που θα θέλουμε να τα σηκώσουμε ή να τα στρώσουμε. Αυτή είναι μια κατάσταση που εύκολα θα την αποφύγουμε απλά και μόνο επιλέγοντας χαλί με τις κατάλληλες διαστάσεις, ανάλογα με το χώρο μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δε θα καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τα έπιπλα.

Τελικά, βλέπουμε ότι το πρακτικό κομμάτι της επιλογής ενός χαλιού είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι αφορά στην καθημερινότητά μας, γι’ αυτό και είναι πολύ χρήσιμο να σκεφτούμε πριν από κάθε αγορά που θα κάνουμε αυτές τις λεπτομέρειες.

Αν έχετε ήδη αγοράσει το χαλί της αρεσκείας σας, μη διστάσετε να εμπιστευτείτε το καθαριστήριο χαλιών μας με έδρα τη Θεσσαλονίκη για οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
Δηλαδή για το πλύσιμο και τον καθαρισμό των χαλιών, τη φύλαξη αλλά και την επιδιόρθωση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *