Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των χαλιών;

Χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των χαλιών από τους ειδικούς.

Καθαριστήρια χαλιών Απόλλων στη Θεσσαλονίκη.

Τα χαλιά αποτελούν βασικό στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού μας.

Ένα καλαίσθητο χαλί θα μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το σπίτι μας, γεγονός πολύ σημαντικό μιας και τις περισσότερες ώρες, αναπόφευκτα, τις περνάμε σε αυτό.

Ωστόσο, αυτή είναι και η κύρια αιτία φθοράς των χαλιών μας. Όλοι μας θα επιθυμούσαμε τα χαλιά μας να είναι καθαρά έτσι ώστε και τα χρώματά τους να παραμένουν ζωντανά σαν καινούρια.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό δε συμβαίνει; Μέσα στο σπίτι βρισκόμαστε και κινούμαστε διαρκώς επάνω στα χαλιά. Πολλές φορές μάλιστα, αυτό το κάνουμε ακόμα και με τα παπούτσια, τα οποία είναι λογικό να μεταφέρουν ακαθαρσίες και μικρόβια από το περιβάλλον. Μία λύση είναι να μην κυκλοφορούμε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι.

Παρ’ όλα αυτά, όσο και να προσέχουμε, παρατηρούμε ότι στο σπίτι υπάρχει σκόνη και χρειάζεται τακτικά να το καθαρίζουμε. Αυτή η σκόνη δε συγκεντρώνεται μόνο στα έπιπλα, αλλά και στα χαλιά.

Γι’ αυτό, το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να τα καθαρίζουμε συχνά με την ηλεκτρική σκούπα και, κυρίως, να αποφεύγουμε το τίναγμα, ένα συχνό λάθος μας που οφείλεται στο ότι δε γνωρίζουμε τη φθορά που προκαλούμε στο χαλί.

Στα Πλυντήρια Ταπήτων “Απόλλων” αυτή η διαδικασία γίνεται με ειδικά μηχανήματα που δεν προκαλούν φθορές, ώστε πριν πλυθεί το χαλί να απομακρυνθούν η σκόνη και τυχόν ξένα σωματίδια. Έτσι λοιπόν, όσον αφορά στον καθαρισμό στο σπίτι, η λύση είναι το τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.

Όμως, φανταστείτε πώς θα ήταν το πάτωμα στο σπίτι αν το καθαρίζατε μόνο με την ηλεκτρική σκούπα χωρίς να το σφουγγαρίζετε. Θα ήταν σαν να έχουμε κάνει μισή δουλειά. Οι ίδιοι κανόνες υγιεινής ισχύουν και για τα χαλιά. Αν θέλουμε να πετύχουμε τον τέλειο καθαρισμό του χαλιού μας, θα πρέπει να τα πλύνουμε με νερό και σαπούνι, εφόσον είναι δυνατό να γίνει, διότι από χαλί σε χαλί διαφέρει η ποιότητα, οπότε διαφέρει και ο καθαρισμός. Από εδώ και πέρα φροντίζουμε εμείς.

Τα Πλυντήρια Ταπήτων “Απόλλων” αναλαμβάνουν τον καθαρισμό του χαλιού κάθε είδους τάπητα ενώ, ταυτόχρονα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτουμε σε συνδυασμό με την πολυετή πείρα εγγυόμαστε τέλεια αποτελέσματα.

Οι πολύ χαμηλές τιμές μας δεν αφήνουν στους πελάτες περιθώριο για δοκιμές στο σπίτι, αφού σας απαλλάσσουμε από πολύ κόπο που μάλιστα δε θα αποφέρει το ίδιο αποτέλεσμα. Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η εικόνα του χαλιού μας.

Η φθορά που παρατηρείται στα χρώματα από την πολλή χρήση και από το πέρασμα του χρόνου είναι κάτι δυσάρεστο, είναι όμως και μη αντιμετωπίσιμο; Φυσικά και όχι. Με τακτικό πλύσιμο  του χαλιού μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Λογικά βέβαια, γεννάται ο προβληματισμός ότι έτσι θα δημιουργηθούν φθορές. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει, διότι τα σαπούνια που χρησιμοποιούμε στα Καθαριστήρια Ταπήτων “Απόλλων” έχουν παρασκευαστεί γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και δεν προκαλούν φθορές. Ίσα- ίσα, αυτές δημιουργούνται όταν δεν πλένουμε τακτικά τα χαλιά, γιατί μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα γίνεται δυσκολότερο να καθαριστεί πλήρως το χαλί.

Γι’ αυτόν το λόγο, συνιστούμε τα χαλιά να πλένονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Επειδή λοιπόν και τα χαλιά αποτελούν στολίδια του σπιτιού μας, σε συνδυασμό φυσικά με την ικανότητά τους να το διατηρούν ζεστό, οφείλουμε να τους δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αντέξουν για πολλά χρόνια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *