Γιατί τα χαλιά βοηθούν στη θέρμανση του σπιτιού σας;

Τα στρωμένα χαλιά μας δίνουν την αίσθηση ενός πιο ζεστού χώρου. Γι’ αυτό και επιθυμούμε να τοποθετούμε χαλιά, είτε στο σπίτι μας είτε στο χώρο εργασίας μας, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Έτσι, με τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα στρώνουμε τα χαλιά μας για να νιώθουμε το χώρο μας πιο ζεστό, ενώ την άνοιξη, όπου η θερμοκρασία του περιβάλλοντος έχει πλέον αυξηθεί, τα μαζεύουμε σε μια προσπάθεια να τον διατηρούμε σχετικά δροσερό.

Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Πράγματι, τα χαλιά προσφέρουν ζεστασιά εξαιτίας της θερμομόνωσης που παρέχουν, αφού δεν επιτρέπουν τη διαφυγή θερμότητας εκτός του χώρου με αποτέλεσμα η θερμοκρασία εντός αυτού να διατηρείται κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. Μάλιστα, στα χωριά κρεμούσαν κιλίμια ακόμα και στους τοίχους, λόγω του χαμηλού βάρους που έχουν, ώστε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Έτσι, πετύχαιναν να ζεσταίνονται χωρίς να καταναλώνουν υπερβολική καύσιμη ύλη.

Όμως, εκτός της θερμομόνωσης, τα χαλιά προσφέρουν και ηχομόνωση. Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε άδειους χώρους οι ήχοι ακούγονται πολύ παράξενα, για παράδειγμα, λόγω του αντίλαλου που δημιουργείται, μπορεί να ακούγονται διπλοί ή να μην ακούγονται καθαρά οι ομιλίες. Τέτοια και άλλα παρόμοια φαινόμενα αντιμετωπίζονται γεμίζοντας το χώρο μας με αντικείμενα, και ειδικά με αντικείμενα που απορροφούν τον ήχο.

Το χαλί έχει την ιδιότητα να απορροφά σε μεγάλο βαθμό τον ήχο. Αυτό εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τη μουσική, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, καθώς είναι πολύ βασικό να έχουν τέλεια ακουστική στο χώρο, όσους θέλουν να απολαύσουν μια ταινία ή να ακούσουν μουσική, όπου σε συνδυασμό με ένα καλό ηχοσύστημα το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, αλλά αφορά και καθημερινά πρακτικά θέματα, όπως είναι η μείωση των εξωτερικών θορύβων που γίνονται ενοχλητικοί κυρίως γι’ αυτούς που κατοικούν σε μια μεγαλούπολη.

Στα καθαριστήρια χαλιών Απόλλων στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουμε σε βάθος ότι αφορά τα χαλιά και μέσα από το blog μας θα βρίσκεται συμβουλές, τακτικές και άρθρα γύρω απο το αντικείμενο της δουλειάς μας.
Για οποιαδήποτε ανάγκη σας μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες μας, δηλαδή το πλύσιμο, την φύλαξη και την επιδιόρθωση των χαλιών και σας εγγυώμαστε οτι το αποτέλεσμα και η τιμή θα σας αποζημιώσει.

Καλό Φθινόπωρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *